Driemond maakt met een totale oppervlakte van 207 hectare deel uit van de kleinere wijken in Nederland. De oppervlakte van Driemond bestaat voor een groot deel - meer dan 75% - uit land, het restant uit rivieren en meren. Driemond heeft een laag aantal inwoners als we de cijfers vergelijken met andere wijken in Nederland. Met een totaal van 1.705 inwoners en 710 huishoudens ligt het gemiddelde op 2.4 personen. De verdeling van verschillende soorten huishoudens is in Driemond als volgt: meerpersoonshuishoudens met inwonende kinderen (44%), meerpersoonshuishoudens zonder inwonende kinderen (28) en eenpersoonshuishoudens (28%). In vergelijking met andere wijken staat de bevolkingsdichtheid van Driemond met 952 inwoners per vierkante kilometer boven het gemiddelde.
In Driemond is de leeftijdsgroep kinderen tot 15 jaar oud (19%) in vergelijking met andere Nederlandse wijken erg hoog vertegenwoordigd . Ook de leeftijdsgroep 25 tot 45-jarigen (24%) heeft ten opzichte van andere wijken een bovengemiddelde vertegenwoordiging. De leeftijdsgroepen die bestaan uit jongeren van 15 tot 25 jaar (11%) en inwoners van 45 tot 65 jaar (28%) hebben een gemiddelde vertegenwoordiging bij een vergelijking met Nederlandse wijken. De leeftijdsgroep bestaande uit 65-plussers (17%) is er in beperkte mate aanwezig. Driemond heeft ten opzichte van andere wijken in Nederland een groot aandeel mensen met een westerse migranttieachtergrond. 10% van de bewoners heeft die achtergrond. Het aandeel mensen met een niet-westerse migrantieachtergrond is 12%, terwijl 78% van de inwoners geen migratieachtergrond heeft.
Met in totaal 680 geregistreerde woningen scoort Driemond laag in vergelijking met andere Nederlandse wijken. Er zijn in verhouding met andere Nederlandse wijken weinig leegstaande woningen: 2% van de woningen staat leeg, tegenover een bewoond aandeel van 98%. Van het totaal aan woningen in Driemond geldt een relatief hoog percentage als huurwoning. 41% van de woningen is bestemd als huurwoning en 59% is koopwoning. In vergelijking met andere Nederlandse wijken ligt de WOZ-waarde van een woning in Driemond ver boven het gemiddelde van andere wijken: die bedraagt namelijk 401.000 euro per woning. Het aardgasverbruik van Driemond ligt in verhouding met de rest van Nederlandse wijken op het gemiddelde. Een doorsnee huishouden in Driemond verbruikt 1.330 kubieke meter aardgas. Het gemiddelde energieverbruik per woning in Driemond ligt met 2.930 kWh per jaar op het gemiddelde van wijken in Nederland. Het aantal auto's per huishouden behoort met 1250 auto's per huishouden in Driemond tot de Nederlandse kopgroep. In deze wijk zijn er 920 auto's per vierkante kilometer.
Met een totaal van 230 bedrijven ligt het aantal bedrijfsvestigingen in Driemond boven het gemiddelde van alle Nederlandse wijken. Bedrijfstakken die meer dan gemiddeld worden vertegenwoordigd zijn landbouw, bosbouw en visserij (5), handel en horeca (35), vervoer, informatie en communicatie (20), financiële diensten en onroerend goed (15), de zakelijke dienstverlening (50) en cultuur, recreatie en overige diensten (45). De bedrijfstakken die minder dan gemiddeld aanwezig zijn bestaan uit nijverheid en energie (35).