Met een totale oppervlakte van 832 hectare maakt Sint Hubert deel uit van de relatief grotere wijken van Nederland. De oppervlakte van Sint Hubert bestaat voor het overgrote deel - meer dan 90% - uit land, terijl er relatief weinig water aanwezig is. Sint Hubert heeft een totaal van 1.405 inwoners en 635 huishoudens. Hiermee bestaat het gemiddelde huishouden uit 2.2 personen. Daarmee is het aantal inwoners van deze wijk in vergelijking met de rest van Nederland vrij laag. Procentueel zijn de meerpersoonshuishoudens zonder inwonende kinderen met 37% het best vertegenwoordigd. Hierna volgen de meerpersoonshuishoudens met inwonende kinderen met 32% en de eenpersoonshuishoudens met 31%. In vergelijking met andere wijken van Nederland ligt de bevolkingsdichtheid van Sint Hubert net iets onder het gemiddelde. Er zijn 170 inwoners per vierkante kilometer.
In Sint Hubert is de leeftijdsgroep inwoners van 45 tot 65 jaar (36%) in vergelijking met andere Nederlandse wijken erg hoog vertegenwoordigd . Ook de leeftijdsgroepen jongeren van 15 tot 25 jaar (12%) en 65-plussers (22%) hebben ten opzichte van andere wijken een bovengemiddeld hoge vertegenwoordiging. De leeftijdsgroep die bestaat uit 25 tot 45-jarigen (20%) heeft een gemiddelde vertegenwoordiging bij een vergelijking met Nederlandse wijken. De leeftijdsgroep met de kenmerken kinderen tot 15 jaar oud (10%) is verhoudingsgewijs zeer weinig aanwezig. Sint Hubert heeft in vergelijking met andere Nederlandse wijken een laag aandeel mensen met een niet-westerse migrantieachtergrond. 2% van de bewoners heeft een niet-westerse migratieachtergrond. Het percentage mensen met een westerse migrantieachtergrond bedraagt 6% en 92% van de bewoners van de wijk heeft geen migratieachtergrond.
Met in totaal 630 geregistreerde woningen scoort Sint Hubert laag in vergelijking met andere Nederlandse wijken. Het aandeel dat bestaat uit onbewoonde woningen in Sint Hubert is in vergelijking met andere wijken van Nederland hoog: 4% van de woningen in staat leeg, tegenover een bewoond aandeel van 96%. Van de aanwezige woningen in Sint Hubert is 26% een huurwoning en 74% een koopwoning. Hiermee valt de verdeling tussen huur- en koopwoningen binnen het landelijke gemiddelde. In vergelijking met andere Nederlandse wijken ligt de WOZ-waarde van een woning in Sint Hubert ver boven het gemiddelde van andere wijken: die bedraagt namelijk 317.000 euro per woning. Het aantal auto's per huishouden behoort met 1650 auto's per huishouden in Sint Hubert tot de Nederlandse kopgroep. In deze wijk zijn er 980 auto's per vierkante kilometer.
Met een totaal van 180 bedrijven ligt het aantal bedrijfsvestigingen in Sint Hubert boven het gemiddelde van alle Nederlandse wijken. Bedrijfstakken die ten opzichte van de rest van Nederland bijzonder vaak worden vertegenwoordigd zijn landbouw, bosbouw en visserij (30). Bedrijfstakken die meer dan gemiddeld worden vertegenwoordigd zijn handel en horeca (35), financiële diensten en onroerend goed (10), de zakelijke dienstverlening (35) en cultuur, recreatie en overige diensten (15). De bedrijfstakken die minder dan gemiddeld aanwezig zijn bestaan uit nijverheid en energie (35). De bedrijfstakken die gemiddeld genomen zeer weinig aanwezig zijn bestaan uit vervoer, informatie en communicatie (5).